Stijn Coninx vertelt in 'Wat een Jaar!' hoe hij in 1987 bij toeval de Urbanus-film 'Hector' regisseerde

donderdag 9 december 2021

Vrijdag 10 december gaan de kijkers in 'Wat een Jaar!' mee met Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas van Geel naar het jaar 1987. Het jaar van de bouw van de Liefkenshoektunnel, de fameuze toespraak van Reagan in West-Berlijn en van Michael Jacksons wereldhit 'I'm Bad'.

Koen verschijnt op het podium als Gordon Gekko in de film ‘Wall Street’ terwijl Jonas helemaal opgaat in zijn rol als Sonny Crockett in de politiereeks ‘Miami Vice’. Nathalie stapt in de teletijdmachine en komt terug als Krystle Carrington in ‘Dynasty’. Te gast deze week zijn regisseurs Stijn Coninx en Jan Verheyen, die met een glaasje gifgroene Pisang Ambon terugblikken op het glamoureuze jaar 1987.


Stijn Coninx vertelt over hoe hij bij toeval ‘Hector’, de populaire film uit 1987 met Urbanus, heeft geregisseerd: 'Het was snel beklonken. Ik assisteerde toen Dominique Deruddere, maar die kon de film niet maken. Ik kreeg een telefoontje op vrijdag en op maandag was ik ineens gepromoveerd! Het was een fantastische belevenis en een groot avontuur met Urbain. Ik denk dat ik meer kippen heb gevangen in die periode dan in de rest van mijn leven!'


'Wat een Jaar!', vrijdag 10 december om 20.40 uur bij VTM en ook op VTM GO.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers