Steven Van Herreweghe gamet met grootste Atari-joystick ter wereld in 'De Schuur van Scheire'

dinsdag 14 april 2015

Voor Steven Van Herreweghe gaat in 'De schuur van Scheire' een jongensdroom in vervulling. Kurt Beheydt heeft speciaal voor Steven de grootste Atari-controller ter wereld gebouwd: een levensgrote joystick die Steven terugkatapulteert naar zijn jeugd.

Het is de laatste aflevering van De schuur van Scheire en dus ook de laatste kans om topscorer Ruth Beeckmans te kloppen in het Schuur-gametoernooi. Steven Van Herreweghe 'bestijgt' de levensgrote Atari-joystick en waagt zijn kans in het spel Galaga. 'Da's echt terug naar de jaren tachtig. Hele avonden aan de joystick snokken en dan schieten. Het komt allemaal terugr', grapt Steven.


Kurt Beheydt demonstreert ook de eigen 3D-printer van De schuur. Hij toont wat je er allemaal mee kunt maken, zoals tussenstukjes om verschillende speelgoedsets met elkaar te verbinden bijvoorbeeld. Lego, Knex, Noppers: de mogelijkheden zijn schier oneindig.

Henk Rijckaert bouwt de allereerste stoommachine van Hero van Alexandrië na, en test die meteen ook uit in de keuken van Jeroen Zeus in Griekse tijd.

Henk en Lieven zijn bezeten van het wetenschappelijk verantwoorde speelgoed 'de jojo’. Voor 'De schuur van Scheire' kruipen ze allebei in een grote graafmachine om met een megajojo te spelen.

En 'De schuur van Scheire' maakt een Rube Goldbergmachine met een hele hoop van de bouwsels die ze in de afgelopen tien weken hebben gemaakt of uitgelegd. De origineelste manier om terug te blikken op tien weken 'De schuur van Scheire' op Eén.

'De schuur van Scheire', woensdag 15 april om 21.05 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers