Saskia de Coster als 'Vakantiegast' op Zweeds vlot

maandag 19 november 2012

Schrijfster Saskia de Coster vaart in Zweden mee met een vijfkoppig gezin op een zelfgemaakt vlot. Enkel het weer lijkt niet mee te willen. Iwein Segers probeert het te maken als surfer en Véronique De Kock treedt in Tenerife op als vervangster van Willy's Agnes.

Vlotte(n) tocht
Saskia de Coster arriveert bij haar vakantiegasten op een kampeerterrein ergens in Zweden. De schrijfster maakt er kennis met Luc en Ann en met hun drie tienerkinderen Mauro, Evy en Robin. Het vakantieplan is simpel en duidelijk: Een vlot bouwen en er dan een rivier mee afvaren. Dat het ondertussen water giet mag de pret niet bederven. Saskia probeert van de kinderen alvast de beste vistechnieken onder de knie te krijgen.

Surfende Segers
Iwein Segers is ondertussen helemaal doordrongen van de geest van de eerste bewoners van Canada. Hij geeft iedereen van het gezin waarmee hij op vakantie is een persoonlijke Indiaanse naam. Nu hij de outdoor-microbe helemaal te pakken lijkt te hebben laat hij zich zelfs door Energieke Eland, Woelige Wombat, Gefocust Gems en Gidsende Goudvis overhalen om surfles te volgen in de Stille Oceaan. Met plankenkoorts is Iwein duidelijk vertrouwder dan met plankvastheid.

Een dag zonder Agnes
In het all-in hotel op Tenerife mist Willy zijn Agnes die in het ziekenhuis ligt. Véronique De Kock is uiteraard niet zo vertrouwd als vrouwlief, al blijkt ze wel wat gemeen te hebben met Agnes. 'Dat is toevallig hetzelfde klopke dat wij gebruiken als een van de twee buiten is', reageert Willy wanneer Véronique aanklopt. Véronique toont zich een waardige vervangster wanneer Willy voor het eerst in negen vakanties een dag beleeft zonder Agnes. Toch is de vreugde duidelijk groot wanneer Agnes eindelijk het ziekenhuis mag verlaten. De hele hotelstaf wacht haar op en Willy houdt het even niet meer droog.

'De Vakantiegast', dinsdag 20 november om 22.20 uur op VIER.


VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers