Saartje Vandendriessche, Maksim Stojanic en Jamie-Lee Six kruisen de pijlen in eerste voorronde van 'BV Darts'

woensdag 7 september 2022
Foto: VTM 2 - © DPG Media 2022

Met krachtige stage names, vurige walk ons, flashy shirts, bitsige rivaliteit, en tonnen ambiance groeit darts stilaan uit tot dé nationale volkssport nummer één. We have darts in our hearts, en dat geldt eens te meer voor de 12 bekende Vlamingen die aan 'de oche' gaan staan in 'BV Darts'.

Wie gooit zonder verpinken een ooone-hundred-and-eiiiiiiiightyyy en wint de felbegeerde wisselbeker, die nu nog in Andy Peelmans vitrinekast staat te blinken? De strijd om de titel wordt dit keer bevochten in een groots toernooi met extra veel zenuwslopende rondes.


Saartje Vandendriessche, Maksim Stojanic en Jamie-Lee Six bijten de spits af
Saartje 'The Force' Vandendriessche, Maksim 'Mad Maks' Stojanac en Jamie-Lee 'Triple Six' Six kruisen voor een uitzinnig publiek de pijlen in poule 1 van de eerste voorronde. Ze trakteren niet alleen op thrillers van wedstrijden, maar nemen de kijker ook mee tijdens hun voorbereiding en trainingen door Kim ‘The Hurricane’ Huybrechts himself.

Ze is energiek, sportief en strijdvaardig, maar is ze ook accuraat, trefzeker en loepzuiver? Tijdens de eerste trainingen blijkt dochter Mille een groter darttalent dan Saartje. Gelukkig is daar Andy Peelman to the rescue. Leert hij Saartje op de triple 20 mikken?


Zingen, dansen, acteren en presenteren: hij kan het allemaal. Maar kan hij ook darten? Maksim blijft bij zijn leest en steekt vooral veel energie en trainingsuren in het voetenwerk van… zijn walk on. Watch out, Dancing Dimi!

Ze is razend populair als actrice en content creator, maar sluit de dartwereld haar ook in de armen? Jamie-Lee doet haar bijnaam - Tripple Six, het getal van de duivel - alle eer aan en verweert zich als een duivel in een wijwatervat. Een duivel op crocks, weliswaar. Haar lief en trainingsbuddy Frank raakte zelf verslaafd aan het spel, en daagt Jamie-Lee tijdens het trainen uit voor een gedurfde weddenschap. Daar krijgt al snel iemand spijt van…

Wedstrijdverloop:

- Eerste voorronde: in iedere poule nemen drie BV-darters het tegen elkaar op, twee deelnemers gaan door naar de volgende ronde.

- Tweede voorronde: in iedere poule nemen vier BV-darters het tegen elkaar op, er valt telkens één deelnemer af.

- BV League: de zes overgebleven BV-darters spelen in alle mogelijke wedstrijdcombinaties, dit resulteert in een ranking.

- De vier beste darters uit de BV League spelen de finale.  

Sportjournalist Matthias Devlieger en onze Belgische darttrots Kim 'The Hurricane'  Huybrechts voorzien de wedstrijden van commentaar, Sean Dhondt is de John McDonald - de ceremoniemeester, dus - van dienst.

'BV Darts', iedere donderdarts om 21.30 uur bij VTM 2.


Lees ook:
Deze BV's doen mee aan nieuw seizoen 'BV Darts'

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers