Pascale Platel maakt zich boos in 'De Vakantiegast'

maandag 3 december 2012

Christophe Deborsu is ongetwijfeld de bekendste Waal in Vlaanderen. Voorheen Wetstraatjournalist van de RBTF, beroemd sinds hij Yves Leterme de Marseillaise liet inzetten en nu één van de vijf 'Kruitfabriek'-gezichten.

Christophe heeft er met zijn vakantiegezin net een tocht van 1000 kilometer in de wagen opzitten, en installeert zich in de vakantiebungalow. Pascale Platel vaart als vakantiegast mee in de zeilboot van een vijfkoppig gezin. Dat ze zich voorlopig niet echt als zeerat liet gelden aan boord is een understatement. Benieuwd of daar tijdens deze aflevering verandering in komt. Marc Reynebeau had acht jaar lang amper op een fiets gezeten, maar toonde zich een ware flandrien door samen met zijn vakantiegenoten naar Parijs te fietsen. Hun beloning wacht even verderop.

Christophe Deborsu scoort punten
Christophe Deborsu installeert zich in zijn vakantiebungalow aan de voet van de Pyreneeën. Bij gebrek aan een eigen kamer, zal hij de nachten doorbrengen op een zetel in de living. Hij scoort al meteen goede punten bij Lieven en Ann door met Hanne en Sara spaghetti te maken. En in een lekkere bolognaisesaus hoort ook ajuin thuis, en daar wordt Christophe toch wel erg emotioneel van. Gelukkig kennen Hanne en Sara als uitstekende hulpkoks een perfecte remedie.

Boze Pascale Platel
Voor Pascale Platel begint het leven op de zee geleidelijk aan te wennen. Ze geraakt stilaan gewoon aan het typische bootgeschommel en waant zich zelfs heel even King (of Queen) of the World. Maar dat gevoel verdwijnt snel wanneer de wind een tandje bijsteekt. De zeiler in Arik neemt de bovenhand en Pascale wordt bang. De angst slaat even later zelfs om in boosheid wanneer ze het echt niet meer ziet zitten.

Marc Reynebeau naar Disneyland
Marc Reynebeau heeft Parijs met zijn geleende fiets gehaald en is daar net als zijn vakantiegezin trots op. De beloning voor Hannah en Ellen is bijzonder want ze krijgen een bezoek aan Disneyland cadeau. Niet onmiddellijk de natuurlijke biotoop van Marc, maar even later staat hij op een historische foto met Mickey Mouse. Een parachutedrop zit hij niet onmiddellijk zitten, maar rondtollen in een autootje en in de legendarische theekopjes wel.

'De Vakantiegast', dinsdag 4 december om 22.10 uur op VIER.


devakantiegast

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers