Ongeloof bij misselijkmakend experiment in 'Scheire en de Schepping'

woensdag 20 maart 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

Lieven Scheire heeft opnieuw vier panklare panelleden uitgenodigd voor een nieuwe aflevering van 'Scheire en de Schepping'. Dit keer zullen Gloria Monserez, Bart Cannaerts, Pedro Elias en Jasmijn Van Hoof gissen naar de opmerkelijkste wetenswaardigheden die Lieven heeft klaargestoomd.

Zo komen ze te weten op welke gekke manier wetenschappers ontdekten dat ooievaars in Afrika overwinteren, waarom onze lampen niet zo lang meegaan en hoe ons brein ons misselijkmakend beetneemt wanneer we naar een ronddraaiend raam kijken.


Hoog bezoek in de vijfde aflevering van 'Scheire en de Schepping', want de vorst der vorsers is deze week Dr. Irving Finkel. Deze zeer opmerkelijke man is één van de weinige mensen op deze wereld die spijkerschrift kan lezen. Zo ontcijferde hij de spelregels van het 'Game of Ur', een gezelschapsspel van 2600 voor Christus dat nu - online - nog steeds gespeeld wordt. En dat kan dus dankzij de Britse Dr. Finkel.

'Scheire en de Schepping', donderdag 21 maart om 21.15 uur op Play4 en op GoPlay.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers