Nieuwe reeks van 'Alloo Bij' opent met An Lemmens

woensdag 4 december 2019

An Lemmens staat er om bekend dat ze haar privé leven erg afschermt. De populaire presentatrice vertelt nu voor één keer aan Luk Alloo over haar rebelse jeugdjaren, die niet altijd even makkelijk waren.

Een sterke opener van een nieuw seizoen van 'Alloo Bij', de reeks portretten waarbij Luk Alloo interessante namen terug meeneemt naar de plekken die voor hen belangrijk waren.


Luk pikt An op bij de opnamen van 'Belgium’s Got Talent', het kijkcijferkanon waar zij jurylid is. Eerste halte van de roadtrip is haar middelbare school in Leuven.  Daar vertelt ze over haar tienerjaren, toen ze langzaam begon te rebelleren. In het derde middelbaar liet An haar eerste piercing zetten, op haar 17de vond ze inspiratie in de Straight Edge beweging. 'Ik was heel rebels. Als ik tegen regels kon ingaan, deed ik het. Maar op een brave manier. Ik rookte niet bijvoorbeeld. Ik deed echt geen echt overdreven dingen. Alleen met mijn kleren, piercings en tatoeages. Dat was ongezien toen.'

An leerde ook piano en gitaar spelen. 'Ik wou muziek maken, maar haakte af van zodra ik moest optreden. Want ik ben geen podiumbeest. Dat is natuurlijk raar met het werk dat ik nu doe.' Na haar studies werd ze gespot op Marktrock in Leuven door iemand van TMF, en zette ze haar eerste stappen bij TV.

Luk neemt An ook mee naar haar ouderlijk huis in Mol waar ze haar kinderjaren doorbracht. Het huis is niet meer van de familie, maar Luk regelt een bezoek en dat brengt bij An heel wat gelukkige herinneringen naar boven uit haar kindertijd. Na zoveel jaar kan ze nog eens via de trapleuning naar beneden glijden. Maar die jeugd was niet altijd even makkelijk. 'Ik ben heel streng opgevoed. Ik heb het daar heel moeilijk mee gehad.'

Een dierenasiel bezoeken samen met An is altijd riskant, maar Luk waagt het er op. 'Met welk dier ga ik nu weer buiten?', lacht ze. Dit wordt weer een ramp. In het asiel komen dieren terecht die gedumpt worden door hun baasjes of verwaarloosd zijn. An heeft altijd adoptie uit asielen willen promoten, en adopteerde zelf ook al dieren. 'Ik heb ongelooflijk veel respect voor mensen die zich inzetten voor verwaarloosbare dieren. Dieren mogen gewoon niet verkocht worden, dat is geen handelswaar.'

An praat met Luk verder over het moederschap en haar soms wat moeilijke relatie met de pers. Haar privé-leven beschermt ze, zegt ze zelf,  op een zeer zorgvuldige manier. Aan Luk vertelt ze ook waarom.

'Alloo Bij', donderdag 5 december om 21.35 uur bij VTM.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers