Nieuwe reeks 'Beroepen Zonder Grenzen' vanaf maandag op En - VIDEO

zondag 19 oktober 2014

Vanaf maandag 20 oktober volgt En elke week vier collega's naar een andere uithoek van de wereld in het derde seizoen van 'Beroepen Zonder Grenzen'.

Acht weken lang staat telkens een ander beroep in de kijker en oefenen de vier collega's in een nieuwe omgeving en in totaal andere omstandigheden hun beroep uit. Ze worden er ondergedompeld in een andere cultuur en maken kennis met de vaardigheden, methodes en werksituaties van hun lokale beroepsgenoten.


Dit seizoen trekt 'Beroepen Zonder Grenzen' onder meer naar Canada, Rusland, de Filipijnen en Canada. In de eerste aflevering van 'Beroepen Zonder Grenzen' op maandag 20 oktober trekken vier truckchauffeurs uit Mechelen naar de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

Hoe werken spoorarbeiders in Rusland? En wat is de aanpak van de Canadese takeldiensten wanneer de winter zijn intrede doet? Acht afleveringen lang trekken vier collega's naar het buitenland om er hun beroep uit te oefenen.


Aflevering 1: Truckchauffeurs in Suriname
Elke dag vertrekken truckchauffeurs uit de Surinaamse hoofdstad Paramaribo met hun oude Britse legertrucks om de goudmijnen in het binnenland te gaan bevoorraden met brandstof. Deze truckers krijgen het gezelschap van vier vrachtwagenchauffeurs uit Mechelen. De teams proberen zich aan een slakkengangetje een weg te banen door de dichte jungle. Verharde wegen zijn er amper: zeeën van modder zijn hier de standaard. Vier dagen zijn ze non-stop onderweg, zonder enige vorm van luxe. Het is nog maar de vraag of de Belgische vrachtwagenchauffeurs dit helse werk aankunnen.

'Beroepen Zonder Grenzen' is een programma van Sputnik Media voor Eén.

'Beroepen Zonder Grenzen', vanaf 20 oktober elke maandag om 20.40 uur op Eén.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers