Nieuw seizoen 'Die Huis' begint met Danira Boukhriss

maandag 29 oktober 2018

In de nieuwe reeks van 'Die Huis' ontvangt Eric Goens in de eerste aflevering de 28-jarige Danira Boukhriss Terkessidis, de op een na jongste gast in 'Die Huis'.

Journaliste, presentatrice van 'Over Eten' en van 'Steracteur Sterartiest'. Het gaat hard voor Danira. Het gaat ook hard zodra ze 'Die Huis' binnenkomt.


Terwijl ze geconfronteerd wordt met de fotomuur, schrikt ze op van een bekende zangstem die weergalmt in de woonkamer: 'Zet dat af, ik weet wat dat is, zet dat af', roept ze lachend. In de TV-kamer ontdekt ze het filmpje van haar optreden als 16-jarige frontzangeres in een band. Van schaamte zakt ze diep in de zetel, maar ze herpakt zich snel en relativeert haar jeugdzonde. 'Eigenlijk moet ik mij daar niet voor schamen, ik was 16 jaar, creatief, het trok wel op niets, maar ik heb mij geamuseerd.'

'Erg dat dat de enige uitweg leek'
En Danira amuseert zich onder de Zuid-Afrikaanse zon en geniet van het fenomenale landschap. Het gesprek komt op haar geboortestad, Vilvoorde. Ze zag over de jaren heen een aantal van haar klasgenoten vertrekken naar Syrië. Iets waar ze heel stil van wordt. 'Ik vind dat niet leuk om daarover te praten. Ik kan niet vatten waarom je zoiets doet en ik vind het erg dat dit voor hen de enige uitweg leek.'

Ze begrijpt dat sommige jongeren zich uitgesloten voelen. 'Je moet je eens inbeelden dat een leerkracht zegt: 'Jouw naam is te moeilijk, die spreek ik niet uit.' Het voelt alsof je het niet waard bent dat je naam wordt uitgesproken. Als dat vaak gebeurt, voel je je uitgesloten.'

Innige band tussen vader en dochter
En dan moet het avondmaal worden bereid. Eric komt aandraven met een Marokkaanse tajine. Voor Danira een moeilijke opdracht en ze wil een hulplijn bellen. 'Ik kan dat niet. Mijn vader kan dat heel lekker klaarmaken.' Op dat moment wandelt Houssein Boukhriss 'Die Huis' binnen. Eric heeft Danira's papa als verrassingsgast uitgenodigd. Ze schrikt zich rot. De verrassingskreet maakt plaats voor emotie. 'Het is maar uwe pa, hé', zegt Housein.

Samen beginnen ze aan het avondmaal en vader en dochter halen de anekdotes boven. 'De grootste cultuurschok in mijn leven was toen ik samen met mijn vader op 15-jarige leeftijd naar Marokko ging. Toen we aankwamen vroeg ik: 'Papa zijn we al in Marokko? Ik zie hier nergens jongens in een trainingspak.'' Wanneer de duisternis valt over het terras van 'Die Huis' wordt de innige band tussen vader en dochter duidelijk en komen de mooie verhalen naar boven.

'Die Huis', dinsdag 30 oktober om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers