Nieuw seizoen 'De Zonen van Van As' start bij VTM

dinsdag 18 maart 2014

Jaak Van Assche, Jan Van Looveren, Peter Thyssen, Els Béatse, Tania Kloek, Rilke Eyckermans, Jonas Van Geel, Ben Segers, Carry Goossens en Peter Van den Eede trappen woensdag het tweede seizoen af van 'De Zonen van Van As'.

'De Zonen van Van As' is de fictieserie over een hechte familie plantrekkers actief in grond- en afbraakwerken. Zij krijgen in deze nieuwe jaargang het gezelschap van Tom Audenaert en van de Oostenrijkse actrice Anna Tenta, die een terugkerende bijrol voor hun rekening nemen.


Nog een nieuwkomer in het team van 'De Zonen van Van As' is Mathias Coppens, die als regisseur zijn stempel op de reeks heeft gedrukt.

Gastrollen
De vaste cast van 'De Zonen van Van As' wordt omringd door een team van straffe gastacteurs en -actrices: Stefaan Degand, Axel Daeseleire, Dirk Van Dijck, Sven De Ridder, Monika Dumon, Eric Kerremans, Gilles de Schryver, Marijke Hofkens, Herman Boets, Hilde De Baerdemaeker, Manou Kersting, Günther Lesage, Bert Cosemans, Michel van Dousselaere, Walter de Groote, Katelijne Verbeke, Bart Slegers, Reinhilde Decleir, Mark Verstraete, Maarten Bosmans,... Het is een greep uit de bekende koppen die we zien opduiken in de wereld van de Van Assen.

Achter de schermen
De ensemblecast en het productieteam filmden het tweede seizoen van 'De Zonen van Van As' tijdens de zomer van 2013. Het was vaak bloedheet op de grindduinen en van bouwverlof was er geen sprake. Niet dat iemand dit erg vond op de set. Tijdens de vrije momenten zochten de acteurs elk op hun manier verkoeling, en maakten ze ruimte voor grappen en plagerijen.

Aflevering 1
Frans heeft op slinkse wijze een grote opdracht binnengehaald van de Vlaamse Watermaatschappij. Daan Renders, een concurrent, pikt het niet dat hij is gepasseerd. Hij geeft Rita, die nu de leiding heeft bij 'Van As & Zn', een dikke enveloppe zwart geld in ruil voor de werf. Rita is geneigd om te plooien, maar Frans gaat dwars liggen. Eddy verblijft in het chalet aan de vijver sinds zijn affaire met de boekhoudster is uitgekomen. Hij voelt zich geïsoleerd en wil vanaf volgende week terug aan het werk. Herman krijgt het niet over zijn lippen om zijn broer te vertellen hoe de kaarten tegenwoordig liggen. In de apotheek ontmoet Jempie de bevallige Valentina.

'De Zonen van van As', woensdag 19 maart om 20.35 uur op VTM.

DOSSIER: Het tv-voorjaar van 2014

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers