Nieuw seizoen 'Beroepen zonder Grenzen' opent in India

zondag 1 september 2013

Vanaf maandag 2 september volgt Eén elke week vier collega's naar een andere uithoek van de wereld in het nieuwe seizoen van 'Beroepen zonder Grenzen'. Ze oefenen er hun beroep uit in een nieuwe, vreemde omgeving.

Dit seizoen trekt 'Beroepen zonder Grenzen' onder meer naar India, Vietnam, Peru, Canada, Servië en Brazilië.


Nadat het eerste seizoen van 'Beroepen zonder Grenzen' dit voorjaar genomineerd werd voor een Gouden Roos gaat op 2 september het tweede seizoen van start op Eén. Acht afleveringen lang trekken telkens vier collega’s naar het buitenland om er hun beroep te gaan uitoefenen in een nieuwe, vreemde omgeving. Ze worden er ondergedompeld in een andere cultuur en maken er kennis met de vaardigheden, methodes en werksituaties van hun lokale beroepsgenoten.

Zo zullen vier brandweermannen het brandweerkorps in het Indiase Delhi versterken en gaan vier marktkramers een week lang werken en leven op een drijvende markt in de Vietnamese Mekongdelta. Vier medewerkers van De Lijn worden ingezet op Linea 33, een van de drukste buslijnen van Peru, en vier houthakkers storten zich op de reusachtige bomen van een Canadese archipel. Vlaamse vuilnisophalers gaan mee op ronde met officieuze vuilnisophalers in Servië en vier Leuvense politieagenten oefenen hun stiel uit in Belèm, een van de gevaarlijkste steden ter wereld.

Stap in het onbekende
In 'Beroepen zonder Grenzen' zetten telkens vier collega’s een stap in het onbekende. Ze maken kennis met collega’s ter plaatse en ondervinden een week lang in welke omstandigheden die elke dag werken. Het is een beklijvende ervaring die hen voor de rest van hun leven anders naar hun eigen job zal doen kijken. Het resultaat is een authentieke reeks over de werkomstandigheden van duizenden mensen ter wereld. Beroepen zonder grenzen is een confronterend en waarachtig programma, dat de stiel van de Vlaamse deelnemers in perspectief plaatst.

Aflevering 1: brandweermannen in India
Vier Antwerpse brandweermannen reizen naar de miljoenenstad Delhi in het noorden van India. Daar moeten ze meedraaien in een van de 55 brandweerkazernes van die metropool, die dagelijks geteisterd wordt door tientallen branden. Samen met hun lokale collega’s zullen de Belgische blussers dag en nacht in de kazerne of bijbehorende appartementjes verblijven, want in Delhi ben je 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 brandweerman. En dat zonder brandwerende pakken of adembescherming, maar in eenvoudige katoenen uniformen. De verkeerschaos in Delhi is ongezien; niemand gaat er aan de kant voor de hulpdiensten en de overbevolkte stad telt honderden sloppenwijken met nauwe steegjes waar de pompiers met de bluswagen niet geraken. Het Indiase inferno zal het Belgische team nog lang bijblijven.

'Beroepen zonder Grenzen', vanaf maandag 2 september om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers