Liliane Saint-Pierre en rapper Mr. Pillow gaan 'In de Mix'

woensdag 26 september 2012

Op donderdag 27 september maakt Liliane Saint-Pierre op Eén kennis met rapper en beroepsmilitair Mr. Pillow. Voor 'In de Mix' gaat Mr. Pillow aan de slag met Soldiers of love, de hit waarmee Liliane België in 1987 vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival.

De zangeres maakt op haar beurt een eigen versie van Fix the weather, een nummer van Mr. Pillow over zijn missie naar Afghanistan.


Wat gebeurt er als je een jonge, Vlaamse hiphopper samenbrengt met een icoon van de Vlaamse muziek? Brahim zoekt het uit in In de mix. Op donderdag 27 september heeft hij afgesproken met Mr. Pillow. Dat is een 23-jarige rapper met Congolese roots, die beroepsmilitair is in het Belgische leger en in zijn vrije tijd aan topsport doet.

In zijn raps heeft Mr. Pillow het vaak over vrouwen, seks en zijn ervaringen tijdens militaire missies in het buitenland. Maar de rapper laat in zijn songteksten graag in het midden waar de grens ligt tussen fictie en feiten.

'Koket Madammeke'
Wanneer Brahim en Mr. Pillow de cd opzetten met muziek van een vaderlands muzikaal icoon, tasten ze aanvankelijk in het duister. Bij het tweede lied, Chanson sentimentale, pour une fille sentimentale, schrikt Brahim helemaal, want het gaat om een Franstalig nummer. Eerst denkt Mr. Pillow dat de zangeres iemand à la Edith Piaff is. Brahim trekt de wenkbrauwen op: 'Ik denk zeker dat het iemand is met veel charme, zo een koket madammeke.' Maar wie?

Gelukkig krijgen ze de bestemming mee: Diest. Dat is de woonplaats van de bekende zangeres. De vrouw die al enige tijd op de rapper en Brahim zit te wachten, is niemand minder dan Liliane Saint-Pierre. Zij begon haar lange en veelzijdige carrière op haar vijftiende en werkte als tiener enkele jaren samen met Claude François. Met hem als producer bracht ze een reeks Franstalige nummers uit die het in Frankrijk tot in de hitparade schopten. Liliane trad op in heel Europa en is bij ons nog steeds gekend met haar lied Soldiers of love, waarmee ze 25 jaar geleden deelnam aan het Eurovisiesongfestival.

'Jij spreekt Nederlands', reageert Liliane opgelucht wanneer ze Mr. Pillow de hand schudt bij haar voordeur. Ze had duidelijk een anderstalige hiphopper verwacht. Mr. Pillow en Brahim op hun beurt vinden dat Liliane er nog altijd amazingly sexy uitziet. En voor het eerst in haar carrière begint Liliane te blozen op televisie, wanneer ze zo’n compliment krijgt van 'haar' stoere rapper vol tattoos.

'In de Mix', donderdag 27 september om 21.05 uur op Eén.

indemix

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers