Knokke(n) om vastgoed... 'Pano' onderzoekt waarom het rommelt in Knokke-Heist!

dinsdag 28 november 2023
Foto: © VRT NWS 2023

Knokke - Heist, sinds jaar en dag Vlaanderens meest mondaine gemeente. Maar vandaag is het niet al goud wat blinkt. De laatste maanden rommelt het serieus in de Knokse politiek.

En er is ook protest tegen het bouwen van een nieuw, groot golfterrein.


Er was al de vernietigende audit, waarin ex-schepen Kris Demeyere nadrukkelijk werd genoemd. En dan was er nog het ontslag van burgemeester Piet De Groote, de opvolger van wijlen Leopold Lippens.

Volgens Manu Desutter, 6 jaar lang burgemeester in de jaren 70 is het duidelijk. 'Er is té veel geluisterd naar de 'immobiliën' en té weinig naar het algemeen belang.'

'Pano' onderzoekt een aantal grote immoprojecten in Knokke-Heist. In Heist bijvoorbeeld, zijn 40 woningen beschadigd door grote bouwwerken.

'Dat is door al dat rijk volk dat hier appartementen wil zetten, en de gewone man moet boeten', ​ zegt een kranige tachtiger. Hoe ver reikt de verstrengeling van vastgoed en lokale politiek in Knokke-Heist?

Reportage: Wim Van den Eynde en Mieke Fauconnier
Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

'Pano: Knokke(n) om vastgoed', woensdag 29 november om 21.30 uur op VRT 1 en in de app van VRT NWS.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kist' - William Rutten (EO)

Na een traumatiserende gebeurtenis in haar jeugd besluit schrijfster Saskia Noort zichzelf het zwijgen op te leggen. Met deze gebeurtenis sterft ook een deel van haar onbezorgde jeugd. Pas tientallen jaren later treedt ze in de openbaarheid met haar verhaal. Dit voelt als een herrijzenis.

'De Kist', om 23.25 uur bij de EO op NPO 2.

Dossiers