Kim Van Cauwenberghe uit Aalst wordt allereerste Belgisch kampioen kop of munt

woensdag 25 maart 2015

In 'De Schuur van Scheire' speelden Nicholas De Corte (32) uit Gent en Kim Van Cauwenberghe (33) uit Aalst woensdagavond de finale van het allereerste Belgisch kampioenschap kop of munt.

Kim Van Cauwenberghe kwam als sterkste uit de strijd. De twee finalisten hadden zich geplaatst in de voorrondes op 14 maart in Aalst. 512 deelnemers deden toen een gooi naar een finaleplaats.


Tijdens de finale in 'De Schuur van Scheire' was de spanning te snijden. In sportoutfit en op de tonen van Eye of the tiger schreden de finalisten binnen. Toen scheidsrechter Lieven Scheire de finalisten naar hun laatste gok vroeg, koos Kim voor 'munt' en Nicholas voor 'kop'.

Dat werd Nicholas fataal, want de speciaal ontworpen munt eindigde na een correcte tos met de muntzijde bovenaan. Kim Van Cauwenberghe mocht uit handen van Maaike Cafmeyer de trofee ontvangen. Zo werd hij meteen de allereerste Belgisch kampioen kop of munt, 'de meest democratische sport ter wereld.'

Als klap op de vuurpijl nam hij onder begeleiding van de nationale hymne op het podium de kampioensmedaille in ontvangst.

Kim Van Cauwenberghe: 'Ik ben uiteraard superblij, ook al omdat gans mijn familie, mijn leerlingen en mijn collegaleerkrachten meesupporterden. Ik vind het een echte eer om deze medaille te verdedigen op eventuele internationale of wereldkampioenschappen!'

Lieven Scheire: 'Ik ben zeer blij dat het eerste Belgisch kampioenschap kop of munt zoveel deelnemers had, en ik denk dat we een verdiende winnaar hebben. Laat het een uitnodiging zijn voor andere landen om hun eigen kampioenschap 'kop of munt' te organiseren, en wie weet hebben we dan binnenkort wel een wereldkampioenschap waar Kim onze Belgische driekleur kan verdedigen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers