Jeroen Van Dyck zingt 'Afscheid van een vriend' in #LikeMe - VIDEO

zondag 3 maart 2019

In aflevering acht van #LikeMe, #CURTAINCALL, is het eindelijk zo ver: de premièreavond van het schooltoneel! De Ketnetters krijgen eindelijk te zien waarvoor Vince, Caro en Camille zo hard hebben gerepeteerd.

De spanning is te snijden, des te meer omdat de laatste repetitie niet al te best verliep. De ouders van Vince brengen heel wat extra drama mee naar school. Andere ouders komen dan weer niet opdagen. En de bewogen avond eindigt noodlottig.


Afscheid van een Vriend - Clouseau
Wanneer Caro op het einde van het schooltoneel haar mama in het publiek zoekt, vindt ze haar niet meer. Caro’s mama is opgenomen in het ziekenhuis; het gaat helemaal niet goed met haar. In een ontroerende scène zingt de papa van Caro (Jeroen Van Dyck) samen met Caro het nummer 'Afscheid van een Vriend'. Op integere wijze nemen ze afscheid van Caro’s mama. Een bijzonder intieme scène die niemand onberoerd zal laten.


'Het was een emotionele scène om te spelen maar daarnaast was het ook technisch niet simpel, zingen en terwijl huilen is niet makkelijk. Het is een bijzonder moment in de reeks die alle emoties in het leven toont. Hopelijk zorgt deze scène ook voor een open dialoog tussen ouders en kinderen om zo'n moeilijk thema bespreekbaar te maken', vertelt Jeroen Van Dyck.

Ik Wil Je - De Kreuners
De leerlingen brengen een bewerking van 'Ik Wil Je' voor het schooltoneel. 'Ik Wil Je' is een nummer van de Kreuners uit 1990. Het is ook een van hun grootste hits.


Elke zondag wordt een nieuwe aflevering uitgezonden op Ketnet omstreeks 8.55 uur. Op Ketnet.be, in de Ketnet-app en in de Tv-theek van Telenet kan je de afleveringen herbekijken samen met heel wat extra's: Dance #LikeMe, Sing #LikeMe, The making of #LikeMe. Beleef #LikeMe en kom op zondag 7 april naar de Lotto Arena in Antwerpen voor #LikeMe in Concert.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers