Jeroen Meus zoekt deze week de mosterd in Georgië

zondag 10 maart 2024
Foto: VRT 1 - © VRT 2024

Jeroen Meus trekt naar Georgië, land van wijn en honing. Samen koken en lekker eten zijn hier een belangrijk deel van het dagelijkse leven.

Met de tips van chef Guram Baghdoshvili ontdekt Jeroen het hart van de Georgische keuken via de lokale bevolking. Van tenili, een vergeten kaastraditie, tot wijn uit ondergrondse kleivaten. Jeroen ontmoet onderweg bijzondere figuren zoals de 'botervrouwen' in Adzjara en een 71-jarige honingklimmer die op indrukwekkende wijze wilde honing oogst. Madloba, Georgië!


'De Mosterd van Meus', maandag 11 maart om 20.35 uur op VRT 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kerst met de Bauers' (AVROTROS)

2024 is niet alleen het jaar waarin Frans Bauer vijftig is geworden; het is ook het jaar waarin hij na lange voorbereidingen eindelijk weer twee concerten geeft in het voor hem zo geliefde Ahoy. De vorige keer was zijn vader er nog en het gemis valt hem af en toe nog zwaar. Toch staat Frans er niet alleen: het hele gezin doet mee. Na de concerten verlangt Frans vooral naar wat rust, maar Mariska denkt daar anders over. Met de blaren nog op zijn voeten wordt Frans meegenomen naar de kerstmarkt in het tuincentrum en voor hij het weet is zijn tuin omgetoverd tot hét lichtpunt van Fijnaart.

'Kerst met de Bauers', om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers