Jeroen Meus trekt op culinaire trip doorheen Schotland

zondag 17 maart 2024
Foto: Eén/VRT - © Filip Van Roe 2020

In het culinaire reisprogramma 'De Mosterd van Meus' gaat Jeroen op zoek gaat naar heerlijke lokale gerechten, speciale kooktechnieken en ongekende ingrediënten.

Maar ook vooral naar bijzondere culinaire verhalen uit de keuken van alledaagse mensen van over heel de wereld.


Na een bezoek aan Tony Singh, een gerenommeerde tv-kok met Indische roots, vertrekt Jeroen op reis door Schotland richting de adembenemende Highlands. Onderweg proeft hij van de traditionele gastronomie en levensstijl. Zo leert Jeroen echte 'pie' maken, proeft hij van klassiekers zoals haggis en venison stew, en ervaart hij de lokale pubcultuur.

'De Mosterd van Meus', maandag 18 maart om 20.40 uur op VRT 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers