Ingenieuze thrillerreeks 'The missing' op En

maandag 20 april 2015

En brengt de meeslepende thrillerreeks 'The Missing' over de verdwijning van een vijfjarig jongetje op vakantie en de zoektocht die daarop volgt. De cast telt ook Belgen: Titus De Voogdt, Emilie Dequenne, Johan Leysen en Maarten Goffin.

'The missing' werd eerder al uitgezonden op de BBC en sleepte intussen al twee Golden Globe-nominaties in de wacht. De reeks werd bijzonder lovend onthaald door pers en publiek.

Het verhaal
Wanneer het vijfjarige Britse jongetje Oliver Hughes tijdens een vakantie in Frankrijk verdwijnt, begint een zoektocht die bijna tien jaar zal duren. 'The missing' neemt de kijker mee in het hoofd van Olivers vader Tony. Samen met zijn vrouw Emily en de politie stelt hij alles in het werk om Oliver terug te vinden. Tot alle sporen doodlopen en het koppel alleen terugkeert naar Engeland. Maar Tony blijft verbeten verder zoeken. Het zet zijn relatie met Emily zwaar onder druk, en dreigt op termijn ook zijn eigen leven te verwoesten ...

Cast en crew
De acteurs uit ons land schitteren er naast een Brits-Franse sterrencast met James Nesbitt, Frances O’Connor en Tcheky Karyo.


Titus De Voogdt is vanaf de tweede aflevering te zien als Vincent Bourg, een personage dat hij zelf als volgt beschrijft: 'Vincent Bourg is een outcast, verworpen door de maatschappij. Een zwerver. Hij is iemand die ernstige fouten in het verleden heeft gemaakt, en nu probeert om het goed te maken. Niet gemakkelijk voor iemand die verstrengeld is ten midden van een politieonderzoek. Hij doet me denken aan een klein insect dat probeert in leven te blijven in een wereld vol natuurlijke vijanden. Ik denk dat camouflage zijn grootste talent is.'Andere landgenoten in The missing zijn onder meer Emilie Dequenne (te zien in alle afleveringen), Maarten Goffin (afl. 1-4-5-8), Johan Leysen (afl. 1-4-6-8), Hilde Heijnen (afl. 1) en Lotte Heijtenis (afl. 1).

Opgenomen in eigen land
'The missing' werd volledig in ons land opgenomen. Achter de schermen werkten heel wat Vlamingen mee. Amatorski zorgde met 'Come home' voor de perfecte generiekmuziek.

Eurydice Gysel van CZAR was als Vlaamse producer betrokken bij het project:'Voor CZAR was het, net zoals de vorige coproductie met Company Pictures en BBC, opnieuw een fantastische samenwerking. Toen ze ons het script voor de nieuwe serie doorstuurden, hebben we onmiddellijk toegezegd.'

Aflevering 1: Eden
2006. Het leven van Tony en Emily Hughes verandert in een nachtmerrie wanneer hun vijfjarige zoon Oliver vermist raakt tijdens een vakantie in Frankrijk. Acht jaar later krijgen ze hoop wanneer nieuw bewijs opduikt ...

'The missing', dinsdag 21 april om 21.00 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers