Iedereen in 'Amateurs' wil auditie doen voor Stanny Krets - PREVIEW

zondag 7 september 2014

'Dat de Koning dat Landjuweel al maar koud zet verdomme!', zo sprak Stanny Krets (Stany Crets) De Pajotters toe nadat bekend werd gemaakt dat hij het theatergezelschap richting Koninklijk Landjuweel zal loodsen als nieuwe regisseur.

De gloednieuwe fictiereeks 'Amateurs' viel duidelijk in de smaak: er keken 745.000 Vlamingen (live+3) naar de eerste aflevering, goed voor een marktaandeel van 33,6% (VVA 18-54).


Tijdens de tweede aflevering op maandag 8 september gaat de eerste repetitie met Stanny van start. Al snel ontstaat de eerste barst in de relatie tussen hem en Jan (Marc Van Eeghem), de tot nu toe vaste regisseur van De Pajotters.

Stanny neemt het roer stevig in handen: hij wil audities organiseren voor het nieuwe stuk. Het hele dorp staat meteen in rep en roer: iedereen komt opdraven om in de smaak te vallen bij de nieuwe regisseur.  Van de lokale frituuruitbaters Mark (Greg Timmermans) en Marcel (Maarten Bosmans) tot Veerle Stuyvezandt (Alejandra Theus), de schepen van cultuur en feestelijkheden, voor wie dit hét uitgelezen moment is om aan Stanny te tonen dat er in Leirbeek ook mensen zijn met een écht gevoel voor kunst. De vaste leden van de Pajotters ontkomen ook zelf niet aan de audities en tonen Stanny waar ze nog meer toe in staat zijn.

Ondertussen probeert Jan zijn jongste zoon Tim (Jonas Van Geel) te motiveren om iets te doen met zijn leven. Tim slaat dat advies in de wind en besluit om samen met zijn beste vriend Maarten (Jef Hoogmartens) te gaan kijken naar de audities. Tot zijn verbazing duikt Tims grote onbeantwoorde liefde Charlotte (Evelien Bosmans) ook op bij de audities. Ondertussen blijft zijn broer Jeroen (Steve Aernouts) lonken naar andere vrouwen, terwijl zijn hoogzwangere vrouw Griet (Marieke Dilles) hem meer dan ooit nodig heeft. Stiene (Els Dottermans) heeft ondertussen haar handen meer dan vol met de zorg voor haar zoon Pierre (Matteo Simoni), die een mentale achterstand heeft.

'Amateurs', maandag 8 september om 21.40 uur bij VTM.

Bekijk de volgende aflevering!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers