Huis En Thuis in Gent

dinsdag 20 december 2005

In het magazine over bouwen, verbouwen en alles wat met wonen te maken heeft, krijg je dan de volgende onderwerpen...


  • Open Huis: Op loopafstand van het Gentse stadscentrum staat een statig herenhuis. Toen Marc Roels en Yves de Baets het te koop zagen staan, hebben ze niet lang getwijfeld. Door het wat verwaarloosde karakter heen zagen ze tot hun vreugde dat de authentieke stijl van het pand door de jaren heen gevrijwaard was gebleven. Geen gulle portefeuille, maar een behoorlijke portie vindingrijkheid, vier knutselgrage handen en de verzamelkunst van de heren maakte dat hun droom intussen werkelijkheid werd. Ze genieten er met volle teugen, net zoals de binnen- en buitenlandse toeristen, die ze regelmatig in hun gastenkamers ontvangen.
  • Elementair: Cellenbeton wordt vaak gebruikt voor strakke, moderne woningen, bezet met crťpi. Toch is ook een combinatie met gevelsteen mogelijk. Nieuwbouw of renovatie, hedendaags of klassiek: alles kan.
  • Bouwen voor morgen: Een goede thermische isolatie is de eerste belangrijke stap op weg naar een energiezuinige woning. Vloeren, muren en dak worden geÔsoleerd.
  • Kleur bekennen: Een L-vormige woonkamer werd stevig onder handen genomen. De juiste muurbekleding doorbreekt het kamereffect en creŽert gezelligheid.
  • In goede handen: Het Belgische klimaat is op zijn minst wisselvallig te noemen. Welk dak kiezen we het best in dit kleine landje aan de zee?
  • Pas verhuisd: Eva is afkomstig uit het Brusselse, maar woont nu samen met haar vriend in een leuk appartementje in Gent. Ze sparen tijd noch moeite om de juiste spullen te vinden.

'Huis en Thuis', zondag 1 januari om 17.25 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers