'Huis en Thuis' in Kessel-Lo

donderdag 13 april 2006

We blikken al even vooruit naar de uitzending van 'Huis En Thuis', die je op zondag 30 april 2006 op VTM kunt bekijken. En dit zijn de onderwerpen...

O


pen Huis: In 1936 werden er in Kessel-Lo twee symmetriehuizen gebouwd. In 1998 kocht André er één van. Een tijdje later leerde hij Nancy Vanderheyden kennen. En als je weet dat zij architecte is, hoeft het niet te verbazen dat er al snel een grondige verbouwing volgde. Het project had heel wat voeten in de aarde. Ook letterlijk. Zo werd een deel van de woning eigenhandig ondergraven om er de werkplek van Nancy te vestigen. Verder werd elke centimeter benut en streefde men overal naar ruimtelijkheid.

Elementair: Het credo van een architect lees je vaak ook in de details. De keuze van raamprofielen bijvoorbeeld verraadt soms een hele filosofie.

Elementair: Voor de sfeer in huis is het zeer belangrijk een juiste balans te vinden tussen natuurlijk licht en kunstlicht. Interieurarchitect Filip Truyers geeft tekst en uitleg.

Pas verhuisd: In Hemiksem vonden Ans en Chris een arbeiderswoning in een rustige straat. Ze verbouwden die zelf naar een woning met veel licht.

De bouwfaculteit: Veel mensen die nu bouwen, willen graag dat hun huis over 30 jaar nog bruikbaar is. Flexibel bouwen is dus de opdracht.

'Huis en Thuis', zondag 30 april om 17.30 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers