Extreme liefde voor technologie in 'De Schuur van Scheire'

dinsdag 24 februari 2015

Op woensdag 25 februari krijgt Lieven Scheire een man over de vloer die ver gaat in zijn liefde voor technologie. Timm Rombouts, IT-technicus van beroep, heeft twee kleine chips laten inplanten; in elke hand eentje.

Hij kan daarmee bijna al de sloten in zijn huis openen, tot en met het slot op het deurtje van de brievenbus. En zelfs zijn autosleutel heeft hij niet meer nodig. De wonderlijke oplossingen van Timm, op woensdag 25 februari in 'De Schuur van Scheire' op Eén.


Woensdag heeft Lieven Scheire IT-technicus Timm Rombouts op bezoek in 'De Schuur van Scheire'. En dat is een man met een missie:

'Ik ben erg gepassioneerd door alles wat te maken heeft met elektronica, domotica en computers. Heel mijn huis zit vol met elektronica. Ik heb twee chips in mijn handen zitten en daar kan ik al mijn sloten mee bedienen. Ik raak mijn slot aan, het licht op, ik hou mijn hand ertegen, het wordt uit het slot gehaald en ik kan binnen. Het grote voordeel van dit systeem voor mij is dat ik eigenlijk zo goed als al mijn sleutels kan liquideren. Zelfs op de deur van de brievenbus staat een dergelijk slot geïnstalleerd, waardoor ik dus met die chip het deurtje van de brievenbus kan opendoen.'

En Timm gaat nog verder. Hij bouwde ook zijn auto zo om dat hij die kan openen met de hand. Hij kan de wagen zelfs starten enkel en alleen door met zijn hand over de lezer te gaan. Vaarwel knopjes en sleutels dus, aan zijn handen heeft Timm voldoende.

Verder in 'De Schuur van Scheire':

- Presentatrice Sofie Lemaire is de centrale gast in 'De Schuur van Scheire.
- Henk Rijckaert maakt een paar stoelen en een echte kruiwagen uit karton. En die blijken behoorlijk sterk te zijn.
- Lieven Scheire en Kurt Beheydt maken een kinetische bom. Geen echte bom, maar een 'stick bomb', sinds een tijdje een rage op YouTube. Dat is een soort spectaculaire versie van vallende dominosteentjes, maar dan met wegvliegende stokjes. Lieven en Kurt maken er eentje in de studio, leggen uit hoe dat werkt, en bouwen de grootste kinetische bom te wereld.

'De Schuur van Scheire', woensdag 25 februari om 21.05 uur op Eén.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers