'EHBL' : ongelukkig in haar eigen huis

donderdag 19 oktober 2006

Carine en Stéphane zijn negen jaar samen, waarvan acht jaar getrouwd. Ze hebben twee zoontjes: Mikey van acht jaar en Renzo van bijna twee jaar. Carine is 34 en werkt als vertegenwoordigster van wenskaarten.

S


téphane is vier jaar jonger en werkt ook als vertegenwoordiger, maar dan wel van medische materialen. In het weekend heeft hij nog een bijjob als portier bij een discotheek in Brussel. Stéphane is met andere woorden heel vaak het huis uit en daardoor blijft het werk in huis liggen.

Het koppelt woont nu al zes jaar in hun huis en nog steeds heeft Stéphane een aantal noodzakelijke klusjes niet uitgevoerd. Hij begint niet graag aan iets alleen, en de meest simpele klus, zoals het ophangen van een spiegel is er al snel te veel aan. Carine is het intussen grondig beu dat hij alles laat liggen. Meer nog, ze voelt zich zelfs ongelukkig in haar eigen huis. Ze heeft een ouderwetse, donkere keuken, die ze heel lelijk vindt en waar ze dan ook niet graag of veel in kookt. Maar het grootste probleem situeert zich een verdieping hoger. Omdat Stéphane er maar niet toe komt de zolderkamer in te richten, slaapt hun jongste zoon nog steeds bij hen op de kamer. Het wordt hoog tijd – zowel voor de ouders als voor Renzo zelf- dat hij een eigen kamer krijgt. 

Nadat Elke en Bas de problemen met hun eigen ogen hebben kunnen vaststellen, slaan ze voor 2.500 euro aan materialen in. Vervolgens verrast Elke een totaal nietsvermoedende Stéphane op het werk.

Zaterdagochtend staat er een enthousiast team aan de deur om te komen meeklussen: Roger, de vader van Stéphane; Pascal en Tania, Stéphanes broer en schoonzus; Paul, de broer van Carine en Sylvain, een goede vriend. Ze vliegen er allemaal met volle enthousiasme in, al wordt het wel opnieuw een ware race tegen de klok.

Op zolder deelt Bas heel wat tips uit: hij toont hoe je best planken kan vastmaken bij het leggen van een plafond, wat je moet doen als de bestaande balken schuin lopen, en welke hamer je het best gebruikt bij een houten vloer. Ook in de andere ruimtes staat hij de helpers bij met raad en daad. Toch blijft ook nu weer de hamvraag: redden ze het binnen de tijd?

'EHBL', zaterdag 21 oktober om 17.55 uur en zondag 22 oktober om 14.20 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers