'EHBL' : een onafgewerkte slaapkamer

vrijdag 29 september 2006

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij! Vanaf 30 september 2006 stuurt VTM Elke Vanelderen en superklusser Bas uit. In 'EHBL' – Eerste Hulp Bij Linkerhanden - doorkruisen zij het land om korte metten te maken met onafgewerkte klussen en andere mislukte doe-het-zelverij. En dit zje dit weekend in 'EHBL'

C


ora en Andy zijn acht jaar getrouwd. Ze wonen in een rijhuis aan een rustige straat in Hasselt. Cora werkt in een bankfiliaal. Andy is manager van een sportwinkel. Ze zijn allebei 32. Ze vormen een modern en mondig stel, aan het hoofd van een kroostrijk gezin met vier zoontjes tussen één en zes jaar.

Cora en Andy kochten hun huis in 1999 en sloegen meteen aan het verbouwen, want Cora was zwanger en het huis bood te weinig comfort voor een boreling. In de eerste twee maanden werden de elektriciteit, de verwarming en de vloeren gerenoveerd. Later kwam er een nieuw dak. Ook de kinderkamers, de traphal en de woonkamer hebben inmiddels een grondige beurt gekregen. Toch bleven er nog veel onafgewerkte klussen over. Andy nam zich voor om die te "spreiden in de tijd". En inderdaad, sindsdien heeft hij hard gespreid.

Het getalm en half werk van Andy zit Cora hoog. Zo brengen ze al zeven jaar de nacht door in een onafgewerkte slaapkamer. Als ze op hun bed liggen, kunnen ze genieten van het romantisch uitzicht op een wirwar van elektrische leidingen. In de badkamer wou Andy de schikking veranderen maar onderweg verloor hij de moed, zodat er nu een stuk vloer ontbreekt en er een open gat zit onder de wastafel. Voor Cora is het een tweede permanente bron van frustratie. En dan heb je nog de keuken waar de verf van de muren bladdert. Bovendien werkt Andy - in gedachten - al maanden aan een nieuw tafelblad zodat ze eindelijk eens een keertje met z'n zessen samen kunnen eten. Onlangs nam Cora – teneinde raad --contact op met 'EHBL', maar daarvan zei ze lekker niks tegen Andy.

Op de vrijdagmiddag voor het bewuste 'EHBL'-weekend is Cora alleen thuis. Andy wordt met een smoes van een vriend op veilige afstand gehouden want Elke Van Elderen en superklusser Bas komen poolshoogte nemen bij Cora. Met z'n drieën stellen ze een takenlijst op die Andy net moet kunnen afwerken, op voorwaarde dat hij keihard doorwerkt en goed luistert naar superklusser Bas. Daarna gaan Elke, Bas en Cora shoppen.
Als dat gebeurd is, mag Cora op weekend naar een vakantiepark en overvalt Elke de nietsvermoedende Andy. Ze plaatst hem voor voldongen feiten: in één weekend moet hij z'n huis in orde brengen, weliswaar met de steun van de vijf helpers die Cora achter zijn rug heeft opgetrommeld: Jan, Koen, Mirella, Levi en Yves - allemaal vrienden die hun weekend willen opofferen.

Op zaterdagochtend om 8 uur begint een race tegen de tijd die zal ophouden zondagavond om 18 uur, wanneer Cora weer thuiskomt, met de hoogste verwachtingen... Intussen toont superklusser Bas z'n technisch meesterschap en strooit hij kwistig nuttige tips rond. Hij maant Andy aan tot voorzichtigheid wanneer die de douchecabine afbreekt en bijna de leidingen kapot trekt. Verder legt Bas uit hoe je een vals plafond construeert, hoe je een nieuw raamkozijn fixeert met PU-schuim en hoe je een badkamer betegelt. Ook het delicate boren in tegels doet hij voor, met deskundige tekst en uitleg erbij.

'EHBL', zaterdag 30 september om 17.50 uur & zondag 1 oktober om 14.15 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers