Dit is het menu van 'Dagelijkse Kost'!

zondag 20 november 2022
Foto: Eén/VRT - © Sam Van den Brandt 2019

Jeroen Meus zet in 'Dagelijkse Kost' elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. We kijken al even vooruit naar het menu van deze week.

Maandag: Vegetarische burrito met quinoa en chutney van tomaat en paprika
De week gaat goed van start met deze smakelijke, gegrilde burrito's gevuld met een originele combinatie van quinoa en gestoofde groenten. Jeroen serveert ze met gegratineerde kaas en een zoetzure chutney van tomaat en paprika.

Dinsdag: Bladerdeegtaart met witloof, pancetta en gorgonzola
Alle lof voor deze bladerdeegtaart met Brussels lof of witloof. De combinatie witloof, blauwe kaas en pancetta is er eentje die iedereen zal weten te smaken. Met andere woorden: dit moet je gewoon eens gemaakt hebben!

Woensdag: Polentataart met noordkrieken en amandel
Een supermakkelijke taart met polenta en noordkrieken in de hoofdrol! Lekker smeuïg aan de binnenkant en goudbruin gebakken aan de buitenkant. Dit gebak is heerlijk met een bakje koffie of een kopje thee erbij.

Donderdag: Roodbaars in aardappelkorst met zuurkool en saus met jeneverbes
Creatief met aardappel! Voor dit feestelijk visgerecht wordt de roodbaars gebakken in een laagje krokante aardappel. Overheerlijk met wat gestoofde zuurkool en een originele saus op basis van jeneverbes.

Vrijdag: Kalfslever met rozijnensaus, gebakken aardappelen met knolselder en waterkers
Jeroen kookt vandaag nog eens lekker ouderwets. Naar een idee van zijn papa maakt hij een stukje gebakken kalfslever in rozijnensaus met gebakken aardappelen en knolselder. Oprecht een (h)eerlijke maaltijd.


'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op Eén.


Lees ook:
Dit kookt Jeroen Meus deze week in 'Dagelijkse Kost'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers