Dit eet je deze week dankzij 'Dagelijkse Kost'!

zondag 19 maart 2023
Foto: Eén/VRT - © Sam Van den Brandt 2019

Jeroen Meus zet in 'Dagelijkse Kost' elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. We kijken al even vooruit naar het menu van deze week.

Maandag: Hete bliksem met varkenswangen
Ter gelegenheid van Frank Deboosere zijn pensioen maakt Jeroen de 'volwassen' versie van hete bliksem: zacht gegaarde varkenswangen in bruin bier, gebakken appelen en smeuïge puree.


Dinsdag: Champignonsoep en gegrilde wrap
Op de eerste dag van de lente maakt Jeroen een stevige pot champignonsoep. Hij maakt er ineens een volwaardige maaltijd van door er ook een gegrilde wrap met duxelle van champignons, geroosterde hazelnoot en stukjes feta bij te serveren.

Woensdag: Griesmeelpudding met saus van rood fruit
Jeroen kookt nog eens lekker oldskool. Hij maakt een tulbandpudding van tarwegriesmeel met een lauwe saus van rood fruit. Dit is werkelijk supersimpel maar echt lekker.

Donderdag: Krokante kip met zoetzure rode kool
Er wordt op de Indiase toer gegaan met krokant gebakken kippendijen, knapperige zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst. Dit is helemaal niet slecht voor een simpele weekdag.

Vrijdag: Gebakken zalm 'blackwell', geroosterde patatjes en venkel
Een absolute topper om het weekend in te gaan. Een heerlijk stuk gebakken zalm in een zalige picklessaus met geroosterde patatjes uit de oven, venkel en plukjes waterkers als kers op de taart. Lekker rustiek en boordevol smaak.

'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op Eén.


Lees ook:
Wat staat deze week op het menu in 'Dagelijkse Kost'?

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers