Dit bonte gezelschap opent het nieuwe seizoen 'Scheire en de Schepping'

woensdag 21 februari 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

Het nieuwe seizoen van 'Scheire en de Schepping' opent muzikaal. Het fanfare-orkest 'Die Verdammte Spielerei' is dit seizoen de nieuwe huisband, maar in de eerste aflevering worden ze qua toonladders overtroffen door één van de panelleden.

Sopraan Francis Van Broekhuizen wordt de luidste vrouw van Nederland genoemd, en dat laat ze ook merken in de eerste aflevering. Als ze hoort dat de huisband Barcarolle in het oeuvre heeft zitten, staat ze meteen te springen om haar stembanden te laten trillen.


Naast Francis, voegen Jonas Geirnaert, Celine Van Ouytsel en William Boeva zich bij de panelleden van de eerste aflevering. Samen ontdekken ze dat er een WK voor nerds bestaat en dat zangvogels over ingebouwde luiers beschikken. Ook in het vijfde seizoen tovert Lieven Scheire weer heel wat wonderlijke wetenswaardigheden uit zijn hoed. De vorst der vorser die deze week langskomt, is dokter Bert Van den Bogerd. Hij komt vertellen hoe je een oog kan herstellen met aardappelen.


'Scheire en de Schepping', vanaf donderdag 22 februari elke week om 21.15 uur op Play4 en op GoPlay.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers