Derde reeks 'Tournée Générale' donderdag van start op Eén

woensdag 6 februari 2013

Notoire bierkenners Jean Blaute en Ray Cokes ondernemen opnieuw een culinaire ontdekkingstocht. In het spoor van de trappisten gaan ze op zoek naar trends en tradities in onze rijke en steeds levendigere biercultuur.

Aflevering 1
Om het nieuwe seizoen in stijl in te zetten, trakteren Jean en Ray op straat in Brussel met een tournée générale. Ze smeden het plan om zich in deze reeks in de eeuwenoude Belgische biertraditie te verdiepen, maar ook om nieuwe biertrends op te sporen. Hun eerste halte wordt trappistenabdij de Koningshoeven in Nederland, waar de La Trappebieren worden gebrouwen.

Bij hun terugkeer in België kloppen Jean en Ray aan bij brouwerij De Dochter van de Korenaar. Daar proeven ze de Embrasse Oak Aged, een bier dat door de maandenlange rijping op whiskyvaten een heel bijzondere smaak heeft.

In het Zonhovense restaurant BitterZoet maken ze kennis met de eigenzinnige Hilaire Spreuwers. Die chef-kok biedt geen wijnkaart aan, maar combineert elk gerecht, van het aperitiefhapje tot het dessert, met bier.

'Tournée Générale', donderdag 7 februari om 21.00 uur op Eén.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers