Derde en laatste reeks 'Zingaburia' start op Ketnet

zaterdag 30 november 2013

Al twee jaar lang kunnen de Ketnetters de ko(s)mische muzikale avonturen volgen van Spacey (Liesa Van der Aa), Toon (Jonas Leemans), Torro (Bert Huysentruyt) en kapitein Charles (Jonas Van Geel), die met hun ruimteschip de Zingaburia door het heelal reizen.

Star Trek-gewijs zijn ze op weg ‘to boldly go where no one has gone before’, meer bepaald naar de planeet Azifrikameropa. Omdat de Zingaburezen daar nog altijd niet zijn aangekomen, volgt nu uiteraard de derde reeks.


Omdat dit de laatste etappe is van de lange reis, mogen we een antwoord verwachten op de Vraag der vragen: zullen onze helden op hun bestemming geraken? En indien wel, hoe ziet die planeet er uit? Waarom heeft het zo lang geduurd? En hoe gaat het verder met de vier vrienden?

Spanning
De reis blijft spannend. Spacey maakt een bescheiden zijsprongetje als wedding planner voor het huwelijk van Koning Sop (Geert Van Rampelberg).

Er komen ook geregeld vervelende bezoekers langs: een heks die een werkster zoekt (Marleen Merckx); de Grote Grommofoon (Peter Van Den Begin) dreigt iedereen in klapstoelen te veranderen; een zeerover met een laag zelfbeeld (Wim Willaert); een juf met een baard (Alice Reys); een prinses die... dat kunnen we niet verklappen (Anemone Valcke).

Romantiek
En o ja, er hangt romantiek in de lucht. Enfin, in de ruimte. Dat is een nieuw gegeven, waar de ruimtereizigers niet meteen raad mee weten. Nee, aan emoties zal het in deze slotreeks niet ontbreken.

Ook dit seizoen zijn de gastacteurs niet van de minsten: naast de al vermelde namen onder meer ook Tom Van Dyck, Karin Tanghe, Michael Pas, Evelien Bosmans en Pieter Embrechts. Meer hoeven we daar niet aan toe te voegen.

Verder wordt er weer gedanst en gezongen dat de stukken er af vliegen, of wat had u gedacht?
Ook deze derde reeks van Zingaburia is – om het kort samen te vatten - een lichtjes absurde science fictionserie die de fantasie prikkelt, en boordevol humor en muziek zit. Een programma met meer dan één bodem en dat maakt het ook voor de papa’s en de mama’s leuk om te kijken.

Hugo Matthysen schreef opnieuw het scenario en de muziek werd gemaakt door Ronny Mosuse en Hugo Matthysen.

Aflevering 1: Barry Bakboord – zondag 1.12
De Zingaburia krijgt bezoek van Barry Bakboord. Hij wil zijn mama trots maken door een echte zeerover te worden. Toon, Torro en Spacey helpen hem daarbij.
Gastacteur: Wim Willaert (Barry Bakboord)

'Zingaburia III', vanaf zondag 1 december om 19.30 uur op Ketnet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers