De ultieme renovatiestrijd barst los in 'Huis Gemaakt': van mini-maquette tot maxi-woondroom

maandag 30 oktober 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

Muren neerhalen en ze weer optrekken. Van slag zijn en weer aan de slag gaan. Stevig uitvliegen en er samen weer in vliegen. In 'Huis Gemaakt' starten zes koppels vanaf morgen, dinsdag 31 oktober, aan het renovatieavontuur dat hun leven voorgoed kan veranderen. De inzet? Een eigen gerenoveerd huis dat ze compleet cadeau krijgen.

De kandidaat-verbouwers die neerstrijken in Antwerpen en Aalst komen als eerste aan bod. Na een sollicitatiegesprek met juryleden Cerina Marchetta, Bart Appeltans en Béa Vandendael waarin ‘handig’ het magische woord blijkt, staat Dina Tersago klaar met een eerste challenge. De koppels moeten hun grote woondroom omzetten in een maquette. Nadien beoordeelt de jury hun creaties op haalbaarheid, duurzaamheid, afwerking en creativiteit. En er is meer, want het winnende koppel krijgt aan de start van deze slopende strijd meteen een psychologisch voordeel…


 

Na een oproep, intense bezichtigingen en zenuwslopende sollicitatiegesprekken brengt Dina een bezoek aan de twee gelukkigen in Aalst: Anouk & Martin en Leonard & Naomi. Hun verhalen zijn zo verschillend als dag en nacht, maar ze delen één droom: een eigen huis. Terwijl Leonard & Naomi dromen van een woning met een open indeling en een leefserre, denken rechtstreekse concurrenten Anouk & Martin maar aan één ding: “We willen een onderhoudsvriendelijk huis. We hebben twee honden, twee katten, drie fretten en een paar kippen.” Het duo heeft dan ook heel wat ‘speciallekes’ verwerkt in hun ontwerp, waaronder afvoerputjes om te kuisen, een vintage kooi voor hun fretten en ook een liefdeskamer...

Bekijk hier de preview uit de aflevering:


 

Ook in Antwerpen worden twee koppels gekozen door de jury. Enis & Ana zijn door het dolle heen. “Dit is meer dan alleen een huis winnen, het stopt daar niet. Het gaat over de toekomst van iedereen in het huis, vooral onze kinderen”, vertelt Enis. Bij het ontwerp van hun maquette trekken ze dan ook de gezinskaart. Ook tortelduifjes Tom & Alice dromen van een eigen stekje. Zij willen vooral scoren met kleur en een geheel eigen trendy stijl. Welke maquette valt het meest in de smaak? Kiest de jury voor Tom & Alice met hun hippe stadswoning, of Enis & Ana met hun warme gezinsnest?

Na het knutselen met schaar en lijm is het tijd voor het echte werk en starten in Aalst en Antwerpen de eerste ruwbouwwerken. De koppels hebben slechts zes weekends de tijd om alles te strippen, leidingen te leggen en nutsvoorzieningen te installeren. De eerste stap is slopen, een taak waarin losbol Leonard zich volledig laat gaan. “Ik heb de drive van een Ferrari maar de remmen van een Volkswagen", lacht Leonard. Anouk & Martin hebben dan weer een heel andere stijl: zélfs afbreken doen ze proper… Ook in Antwerpen hebben ze veel zin om eraan te beginnen en werken ze meteen aan de groepsdynamiek met enkele hartelijke knuffels.

In Limburg mogen Herbert & Cynthia en Bavo & Kayleigh de komende weken hun agenda vrijmaken, want ook zij starten aan het verbouwavontuur van hun leven. Aanstaande donderdag 2 november om 20u35 beoordeelt de jury hun maquettes en begint de sloop. Welk koppel overtuigt de jury het meest?

'Huis Gemaakt', nieuw seizoen, vanaf dinsdag 31 oktober iedere dinsdag én donderdag om 20.35 uur bij VTM.


Lees ook:
Wie van deze zes 'Huis Gemaakt'-koppels wint een eigen (t)huis?

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers