'De Schuur van Scheire' test grenzen van zelfrijdende auto...

dinsdag 24 maart 2015

In 'De Schuur van Scheire' testen Lieven Scheire en Kurt Beheydt een zelfrijdende auto uit. De auto herkent verkeersborden en kan zelfstandig parkeren.

In de file kan hij tot een snelheid van dertig kilometer per uur zelf rijden, bijsturen en remmen. Maar Lieven en Kurt drijven Claudia, zoals ze hun zelfrijdende Duitse auto hebben genoemd, nog verder...


En de twee finalisten van het BK kop of munt strijden om de Belgische titel. Wie gaat met de eer lopen? De 33-jarige Kim Van Cauwenberghe uit Aalst of de 32-jarige Nicholas De Corte uit Gent? De ontknoping volgt woensdag in De schuur van Scheire op Eén.

Op woensdag 25 maart heeft 'De Schuur van Scheire' het over de volgende onderwerpen:

'De Schuur van Scheire' is woensdag het decor van de finale van het Belgisch kampioenschap kop of munt. Vorige week zaterdag werden de voorronden daarvan gespeeld in Aalst.

Woensdag nemen de twee finalisten het tegen elkaar op in de uitzending:

Kim Van Cauwenberghe - 33 jaar, Aalst
Kim geeft les aan de laatste graad van het secundair onderwijs, meer bepaald de vakken multimedia (Film, Video en Animatie). Hij woont vlakbij de zaal waar het BK plaatsvond, en is fervent kijker van 'De Schuur van Scheire'. Kim heeft last-minute beslist om zich in te schrijven. Als hij Belgisch kampioen wordt, zou hij heel graag de kleuren van ons land verdedigen op internationale kop-of-munttoernooien en zijn kleur verdedigen als er volgend jaar een nieuwe editie zou komen van het Belgisch kampioenschap. Zijn leerlingen en collega’s supporteren woensdagavond volle bak mee voor hun leraar.

Nicholas De Corte - 32, Gent
Nicholas werkt in de IT-sector. Hij vond het een plezant idee, zo’n BK kop of munt, dus heeft hij zich ingeschreven. Hij is vlotjes doorgestroomd naar de finale. Nicholas zou het een eer vinden om in de geschiedenisboeken opgenomen te worden als allereerste Belgisch kampioen kop of munt, en daarmee in het rijtje te komen van andere Belgische kampioenen (luchtgitaar spelen, gsm-werpen …). Als hij Belgisch kampioen wordt, wil hij zeker meedoen aan internationale toernooien en volgend jaar eventueel zijn titel verdedigen.

'De Schuur van Scheire' brengt verslag uit van de voorrronden van het BK kop of munt, maar ook de finale zelf. Wie wordt de eerste Belgische kampioen kop of munt? Wie gaat de geschiedenisboeken in als de allereerste winnaar van dit Belgisch kampioenschap van de meest democratische sport ter wereld?

De kansen zijn fiftyfifty, maar er kan er maar eentje winnen... En die krijgt uit handen van Maaike Cafmeyer de trofee en medaille op de tonen van onze nationale hymne.

Kurt en Lieven testen een driverless car uit: wat kan die zelfrijdende auto al? En hoe voelt het als bestuurder om die wagen aan 120 kilometer per uur te laten rijden, zonder zelf aan het stuur of de pedalen te komen?

Maaike Cafmeyer, die te gast is in 'De Schuur van Scheire', is alvast enthousiast, want ze heeft geen rijbewijs. Die zelfrijdende wagen zou haar dus geweldig kunnen van pas komen.

Kurt en Lieven vertellen ook hoe de afstandsbediening van een tv nu eigenlijk werkt. De meeste mensen weten wel dat dat via infraroodsignalen gebeurt, maar wat weinigen weten, is dat je die signalen ook echt kan zien met de selfiecamera van je smartphone. 'De Schuur van Scheire' lanceert de 'zapselfie': een selfie waarop je het infraroodsignaal van je afstandsbediening kunt zien. Zapselfies posten kan op de Facebook-pagina van 'De Schuur van Scheire'.

Ten slotte komen ook de wereldvermaarde onderzoekers Jorgen D’hondt en Petra Van Mulders komen langs. Zij werken in het CERN en doen onderzoek met de gigantische deeltjesversneller die daar in Genève onder de grond zit. Ze vertellen wat dat inhoudt en wat zo’n deeltjesversneller nu eigenlijk al opgeleverd heeft voor ons dagelijks leven.

'De Schuur van Scheire', woensdag 25 maart om 21.10 uur op Eén.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers