De families Vercammen en De Vidts in 'Een Rijker Leven'

dinsdag 25 oktober 2011

De derde aflevering van 'Een rijker leven' – uitzending woensdag 26 oktober 2011 – brengt Evi Hanssen bij het gezin Vercammen uit Messelbroek (Vlaams-Brabant) en de familie De Vidts uit Ninove. De kans dat de twee gezinnen met elkaar in contact zouden komen in het dagelijkse leven is zo goed als onbestaande, maar Evi laat beide gezinnen met elkaar kennismaken.

Nathalie (15) is de enige dochter van het gezin Vercammen. Ze woont samen met haar ouders in een riante heuvelvilla die grenst aan een prachtig bos. Papa Patrick is arts en informaticus en mama Hilde doceert aan de hogeschool, maar werkt vooral als interieurspecialiste. Beide ouders werken heel hard en kunnen hun dochter de luxe garanderen van lange wandelingen in de bossen, tochtjes met de 4x4 en paardrijden. De familie leeft zonder grote zorgen, maar heeft toch oog voor de medemens en wilt ontdekken hoe anderen een moeilijker bestaan leiden en helpen waar nodig.


Iona (16), Laura (12) en Lisa (12) wonen in een sociale woonwijk in Ninove. Mama Els werd bij haar scheiding geconfronteerd met een stopzetting van de eigen zaak en een berg schulden waardoor het voor haar, als alleenstaande moeder, loodzwaar is om haar gezin de kansen te bieden dat het nodig heeft. De kinderen hebben nooit de kans op iets extra. Bovendien moet Els de puberende dochters regelmatig dingen ontzeggen die voor andere kinderen heel evident lijken. Toch tracht ze er het beste van te maken en loopt de schuldenlast bijna op haar einde.

De ontmoeting van de families verloopt hartelijk en al snel kunnen de meisjes het goed met elkaar vinden. Patrick en Hilde zijn onder de indruk van de leefomstandigheden van de familie De Vidts en beslissen om het lot van Els en haar drie dochters voor altijd te verbeteren.

 ‘Een Rijker Leven’, woensdag 26 oktober 2011 om 21.35 uur bij vtm

Eenrijkerleven

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers