De bende van Wim in Dublin

dinsdag 27 december 2005

De Bende heeft de grens met de Ierse Republiek overgestoken. Ze zijn beland in het land van Dublin, Guiness en het totale rookverbod in de horeca.

W


im, Jean en Michiel gaan langs bij een bijzondere Ierse bevolkingsgroep: de Tinkers, een soort inheemse zigeuners die in caravans leven. Rondreizen doen ze eigenlijk niet meer, ze hebben een permanent kamp opgeslagen en leven in hecht familieverband. De Bende heeft een afspraak met die Ier die in Vlaanderen populairder was dan waar ook ter wereld: singer-songwriter Luka Bloom. Hij ontvangt hen in zijn huis op de buiten. Ze praten over België, drinken en muziek. De grote schilder Francis Bacon wordt in Dublin als een heilige vereerd. Zijn studio werd op archeologische wijze millimeter per millimeter uit mekaar gehaald en in al zijn chaos hier in Dublin gereconstrueerd. Ierland is ook het land van de grote toneelschrijver Thomas Beckett, die naar verluidt zelfs de groene heuvels onveilig maakte met zijn motorfiets. Een ideale gelegenheid voor de drie bendeleden om ergens langs die route te wachten op Godot. De reis langs de noordwestrand van Europa zit erop. In de havenstad Cork schepen de drie motards in. Cargoschepen houden duizenden vrachtwagens met containers van de weg... en voor een keer ook onze Bende. Michiel, Wim en Jean krijgen de uitzonderlijke toelating om de reis tussen Ierland en Spanje mee te maken met de volledig Poolse bemanning aan boord van de Tor Belgia.

'De Bende Van Wim', vrijdag 30 devember om 20.45 uur op Canvas. 

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers