Christophe Deborsu is dinsdag 'De Vakantiegast'

maandag 26 november 2012

Christophe Deborsu maakt dinsdag kennis met zijn vakantiegezin, terwijl Véronique De Kock al toe is aan het afscheid van Willy en Agnes.

Saskia de Coster drijft met haar gezin op een zelfgebouwd vlot op een rivier in Zweden en het lijkt of het voor eeuwig zal blijven regenen daar. Timur, zijn twee dochters en hun vakantiegast Marc Reynebeau, naderen met rasse schreden hun eindbestemming Parijs. Ook al probeert Marc het vlak voor de finish nog op een akkoordje te gooien met Ellen, de jongste van het gezelschap.

Liggen, wandelen en eten
Agnes kan haar vaste ochtendlijke vakantietaak weer waarnemen: het overschouwen van de zwembadsituatie. De ligzetels inpalmen is Willy’s werk. Hun vakantiegast Véronique De Kock moet nog steeds wennen aan het idee dat de ideale vakantie van Agnes en Willy bestaat uit liggen, wandelen en eten. Tijdens het laatste wandeltochtje van hun vakantie komt Véronique te weten waarom het koppel jaarlijks naar dezelfde badplaats en naar hetzelfde hotel trekt, terwijl ze toch houden van afwisseling en graag nieuwe dingen ontdekken. Véronique kan in elk geval maar een conclusie trekken tijdens het inpakken: een all-in vakantie is niets voor haar.

Regen, muggen en veel gezelligheid in Zweden
In Zweden regent het en blijft het regenen. Gelukkig is dat ideaal weer om te vissen. Saskia de Coster vraagt wat visles aan Mauro en Evy. Saskia’s eerste drijfdag zit er bijna op en slapen hoeft gelukkig niet op het vlot. Luc vaart er met de kajak even op uit om op zoek te gaan naar een geschikte plek om de tenten op te slaan. De ideale plek ligt niet ver van het water en blijkt de uitgelezen plaats om de nacht door te brengen. Het wordt een gezellige avond aan het kampvuur en daar kunnen zelfs de ontelbare muggenzwermen niets aan veranderen.

L'arrivé
Voor Ellen, de jongste dochter van Timur, beginnen de klimkilometers stilaan zwaar door te wegen. Zij en haar papa gaan even te voet verder met de fiets aan de hand. De ideale gelegenheid voor Marc Reynebeau en Hannah om onder elkaar even in te schatten hoe ver hun eindbestemming Parijs nog verwijderd ligt. Op twee kilometer van de Eifeltoren last het gezin nog een allerlaatste pitstop in om samen eindelijk Sushi te eten. En daar wacht hen nog een fijne extra verrassing.

1000 kilometer op de achterbank
Christophe Deborsu vertrekt op vakantie met de familie Louwagie uit Izegem. Ze trekken samen naar de voet van de Pyreneeën waar ze een huisje huren om de streek te verkennen en om wat te luieren. Vader Lieven is de eerste die Christophe herkent bij hun ontmoeting als ‘de bekende Vlaamse Waal’. Lieven en An vormen al drie jaar een koppel en Lieven heeft twee kinderen, Sara en Hanne. Samen vormen ze een echt vakantiegezin en twee keer per jaar kiezen ze voor een vakantie waarin de kinderen centraal staan. Veel tijd om kennis te maken is er niet, want de achterbank en de twee dochters wachten op Christophe voor een autotocht van meer dan 1000 kilometer.

'De Vakantiegast', dinsdag 27 november om 22.10 uur op VIER.


VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers