Bart Peeters gastjurylid in 'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen'

woensdag 6 november 2013

In de eerste aflevering van het nieuwe VIER-programma 'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen' krijgen juryleden Lisa Smolders, Sarah Bettens en Frank Vander linden de hulp van creatieve duizendpoot Bart Peeters.

In de jaren negentig zong Bart Peeters nog in het Engels. Met zijn groep The Radios had hij niet alleen nationaal succes, maar speelde hij ook buitenlandse festivals plat. De laatste tien jaar zingt hij in zijn moedertaal en speelt hij enkel nog in uitverkochte zalen, zowel in Vlaanderen als in Nederland. De tonnen ervaring van Bart, zowel als zanger, liedjesschrijver, muzikant en entertainer pur sang, maken hem tot het ideale gastjurylid in 'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen'.


In de eerste aflevering doen de volgende singer-songwriters een poging om bij de jury een gevoelige snaar te raken:

- Annick uit Antwerpen
- Bram uit Hasselt
- Celien uit Mechelen
- Jan-Pieter uit Dilbeek
- Joey uit Lier
- Kurt uit Ronse
- Renee uit Lovenjoel

Vanaf donderdag 7 november gaat Lisa Smolders samen met Frank Vander linden en Sarah Bettens op zoek naar nieuw singer-songwritertalent in Vlaanderen. Hun zoektocht is iedere donderdag om 21.05 uur te volgen op VIER en kent een spetterende ontknoping met een grote finale op 26 december.

'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen' is geen traditionele talentenjacht en de hoofdprijs is geen traditioneel platencontract. Zingen, muziek schrijven, jezelf begeleiden en je publiek weten omver te blazen met charisma en persoonlijkheid: de beste singer-songwriter is van alle markten thuis. De winnaar van 'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen' verdient niet alleen de prestigieuze titel, maar krijgt ook mooie prijzen waar elke beginnende muzikant echt iets aan heeft.

Een topentourage begeleidt de kandidaten, en een professionele jury beoordeelt hen. Uiteindelijk zal blijken wie de titel verdient en alle troeven op zak heeft om een eigen carrière uit te bouwen.

'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen', vanaf donderdag 7 november om 21.05 uur op VIER.

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers