Arnout Hauben bereikt einddoel Pieterburen

zondag 8 mei 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

Arnout en zijn vrienden zijn aangekomen in Coevorden. Voor enkele euro's kopen ze paraplu's in de kringloopwinkel, want het is echt hondenweer. Over de Hondsrug trekt het drietal verder richting Groningen.

Onderweg komen ze heel wat prehistorische hunebedden tegen. Arnout ontmoet een vader en zoon die zichzelf ‘de hunebedjagers’ noemen. Daarna stappen Arnout, Ruben en Philippe verder naar Glimmen. Enkele jaren geleden won het dorp de Postcode Loterij met heel wat multimiljonairs tot gevolg. Maar het dorp was ook het decor van een groot drama. In de jaren zeventig kwam hier een treinkaping tot een rampzalig einde. Een wonde die nog niet geheeld blijkt te zijn. ​ ​


In het dorpje Pieterburen eindigt het 900 kilometer lange avontuur aan hetzelfde Noordzeewater als waar de tocht begon. Om terug naar huis te keren moeten Arnout, Ruben en Philippe enkel nog de zeilboot zien te bereiken die op hen ligt te wachten op het wad.

'Dwars door de Lage Landen', maandag 9 mei om 20.40 uur op Eén.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reëel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers