Alle hens aan dek voor NAVO-top in 'De Veiligheid van het Land'

zondag 3 februari 2019

Op 11 en 12 juli 2018 heeft ons land heel wat staatshoofden te gast voor een grote NAVO-top. Het Crisiscentrum is verantwoordelijk om de veiligheid van die top te co÷rdineren.

Dat vergt een maandenlange voorbereiding waarbij alle veiligheidsdiensten rond de tafel worden gebracht, de ambassades de wensen van hun president of premier kenbaar maken, en de burgers worden ingelicht over welke straten en delen van autostrades wanneer worden afgesloten.


Op het terrein is commissaris Philippe Vandenhole van Politie Brussel verantwoordelijk voor de beveiliging van de verschillende routes van en naar het NAVO-gebouw. Hij doet dat niet alleen. Voor deze NAVO-top zijn maar liefst 10.000 agenten opgetrommeld. Op 10 juli landt president Trump op de luchthaven van Melsbroek en dat zorgt meteen voor heel wat nervositeit.

'Ik zal blij zijn wanneer alle vips ons land weer verlaten. Niet dat ze niet welkom zijn, maar ik zal vooral tevreden zijn als alles goed verlopen is.' - Bart Raeymaekers, directeur-generaal Crisiscentrum.

'De Veiligheid van het Land', maandag 4 februari om 21.30 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers