Aflevering 3 van De bende van Wim

donderdag 8 december 2005

Op 16 december kun je op Canvas kijken naar de derde aflevering van De bende van Wim.

D


e Bende van Wim is in de Schotse Highlands aanbeland. Jean wil zijn reisgenoten graag een schaapsherder tonen die hij een paar jaar geleden aan het werk zag. Met speciale fluittonen en kreten in het Gaelic commandeert Neil zijn border collies. Maar hoe leren die honden het vak? Neil heeft net een nieuw nest puppies, die eigenlijk nog een beetje te jong zijn voor hun eerste les. Oefenen gebeurt niet op lammetjes, zoals je misschien zou verwachten, maar op... eenden.
De Fortingall Yew is een oude boom. Zeker 3.000 jaar oud - de kleine Pontius Pilatus zou er nog onder gespeeld hebben. Volgens sommige bronnen is hij zelfs 5.000tot 9.000 jaar oud. Vandaag blijft er van de boom niet zo veel meer over. Paaltjes duiden de oorspronkelijke omtrek aan. De bende loopt in de sporen van talloze eerdere bezoekers uit het verleden. Wat doet hen dat?
In Belgie wordt golf spelen vaak met snobisme geassocieerd, in Schotland is het een echte volkssport. Het lidmaatschapsgeld is ook navenant. Onze mannen proberen een balletje te slaan, met wisselend succes.
Er staat een nieuwe overtocht op het menu en voor Wim is dat niet het leukste aspect van reizen. De motoren worden aan boord van de Caledonian MacBrayne-ferry gebracht. De bestemming is het eiland Arran, Kuifje achterna. Of juister gezegd: in het spoor van Hergé-medewerker Bob De Moor, die op het eiland schetsen kwam maken voor het kasteel in De Zwarte Rotsen. Rok & lol!

'De Bende Van Wim ', vrijdag 16 december om 20.45 uur op Canvas.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Begin 2022 neemt Frankrijk het voorzitterschap van de EU over van Slovenië. President Macron wil de economische problemen in Europa aanpakken, maar de spanningen tussen Rusland en Oekraďne lopen op. Macron probeert om escalatie te voorkomen, maar desondanks valt Rusland het land binnen. Regisseur Guy Lagache heeft een ongekende toegang tot Macron. Hij reist mee naar Kiev, Brussel en Moskou en filmt gesprekken van Macron met wereldleiders, waaronder een belangrijk telefoontje met Vladimir Poetin. Na het uitbreken van de oorlog zien we hoe Macron zijn werk voortzet en voor elkaar krijgt dat de EU Oekraďne militair en financieel te hulp komt.

'2Doc: A President, Europe and War', om 23.30 uur bij de VPRO op op NPO 2.

Dossiers