Adil El Arbi experimenteert en gamet in 'De Schuur van Scheire'

dinsdag 10 februari 2015

Op woensdag 11 februari neemt Lieven Scheire voor het eerst zijn intrek in 'De Schuur van Scheire' op Eén. In de eerste aflevering staat al meteen heel wat te gebeuren.

Lieven Scheire en zijn nerdvrienden verwelkomen een vijfde slimmerik in hun midden: Slimste mens Adil El Arbi. Als gast in hun schuur wordt Adil ingeschakeld voor allerlei proeven en experimenten. Aan het einde van het programma waagt hij zijn kans in de grote Galaga-competitie van 'De Schuur van Scheire'. Een computerspel, maar wel eentje waarin de gebruikelijke joystick vervangen wordt door ... groenten. Is Adil ook de beste gamer ter wereld?


Gloeilampen geven niet alleen licht, ze geven ook vooral erg veel warmte. Lieven Scheire en Henk Rijckaert trekken zich terug in een schuur om hun hoogst persoonlijke 'gloeilampenfornuis' te maken: een emmer waar ze gloeilampen in monteren. Is het fornuis warm genoeg om er worsten in te bakken?

Hoe komt het dat een slagboom automatisch opengaat als je nadert met je auto? En vooral: kun je met die kennis ook ándere slagbomen openkrijgen? Daar willen Bart Van Peer en Kurt Beheydt het fijne van weten. Ze richten hun pijlen op de slagboom van de VRT-bezoekersparking. Doet ie het of doet ie het niet?

'Een zeer goede morgen en welkom bij Radio Embrayage! We nemen eventjes de frequentie van Studio Brussel over hier, zeer lokaal op de oprit van de E40 naar de Brusselse ring.' Lieven Scheire en de zijnen zoeken uit hoe radiofrequenties werken, maar ook - nog véél interessanter natuurlijk - hoe je ze kunt óvernemen. Lieven, Henk, Bart en Kurt mengen zich in een omgebouwde bestelwagen in de ochtendfile ... en breken in op de radio van argeloze luisteraars van Radio 1, Klara en Studio Brussel.

'De Schuur van Scheire', vanaf woensdag 11 februari om 21.10 uur op Eén.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Begin 2022 neemt Frankrijk het voorzitterschap van de EU over van Slovenië. President Macron wil de economische problemen in Europa aanpakken, maar de spanningen tussen Rusland en Oekraďne lopen op. Macron probeert om escalatie te voorkomen, maar desondanks valt Rusland het land binnen. Regisseur Guy Lagache heeft een ongekende toegang tot Macron. Hij reist mee naar Kiev, Brussel en Moskou en filmt gesprekken van Macron met wereldleiders, waaronder een belangrijk telefoontje met Vladimir Poetin. Na het uitbreken van de oorlog zien we hoe Macron zijn werk voortzet en voor elkaar krijgt dat de EU Oekraďne militair en financieel te hulp komt.

'2Doc: A President, Europe and War', om 23.30 uur bij de VPRO op op NPO 2.

Dossiers