Internationaal succes voor VARA-film 'Offers'

woensdag 19 juli 2006

De VARA-film 'OFFERS' is verkocht aan de Finse en Argentijnse televisie. In 'OFFERS', dat het verhaal vertelt van een man en een vrouw die verstrikt raken in de strijd tussen terreur en antiterreur, worden de hoofdrollen gespeeld door Jacob Derwig en Maryam Hassouni. Het scenario van Alma Popeyus en Hein Schütz werd geregisseerd door Dana Nechushtan.

N


adat zijn ouders in Parijs het slachtoffer werden van een zelfmoordaanslag, wordt politieman Haron benaderd door een geheime dienst. De terreurgroep in Parijs zou banden hebben met een cel in Nederland die een aanslag in Amsterdam voorbereidt. Zonder dat hij zijn collega's bij de Unit Mensensmokkel iets mag vertellen, schaduwt Haron de Palestijnse Laila, een vermoedelijke kandidate voor de zelfmoordactie. Wanneer zij hem betrapt en zijn dekmantel doorziet, komt hij erachter dat zij de zus is van de jongen die in Parijs gedwongen werd zichzelf op te blazen en dus de moordenaar van zijn ouders was. En net als Haron blijkt Laila gedreven te worden door wraak…

'OFFERS' ging op 29 september 2005 in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht en beleefde zijn televisiepremière op 8 oktober bij de VARA op Nederland 3.

Naast Jacob Derwig en Maryam Hassouni zijn onder anderen ook Sabri Saad El Hamus, Tygo Gernandt, Ricky Koole en Marcel Musters te zien. De eindredactie was in handen van Robert Kievit (VARA). De productie kwam mede tot stand met de steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers