Ewan McGregor speelt de verbannen Russische graaf Rostov in 'A Gentleman in Moscow'

vrijdag 29 maart 2024
Foto: © Streamz 2024

De Emmy Award-winnende Ewan McGregor schittert in de dramaserie 'A Gentleman in Moscow'. De reeks is een bewerking van de gelijknamige internationale besteller van de Amerikaanse schrijver Amor Towles.

Het verhaal volgt het fictieve leven van graaf Rostov die het Sovjetregime trotseert om liefde, broederschap en vergeving te vinden. Alle acht afleveringen zijn vanaf 30 maart wekelijks en exclusief te zien op Streamz.



In 'A Gentleman in Moscow' volgen we graaf Alexander Rostov (Ewan McGregor) die, in de nasleep van de Russische Revolutie, ontdekt dat zijn aristocratische opvoeding hem aan de verkeerde kant van de geschiedenis heeft geplaatst. Hij wordt door een Sovjettribunaal verbannen naar een zolderkamer in het luxueuze Hotel Metropol en met de dood bedreigd als hij ooit nog een voet buiten de muren van het hotel zet. Terwijl enkele van de meest tumultueuze decennia in de Russische geschiedenis zich ontvouwen buiten het hotel, ontdekt Rostov een grotere emotionele wereld in zichzelf. Hij bouwt een nieuw leven op tussen de muren van het hotel en leert de ware waarde van vriendschap, familie en liefde kennen.

De rollen zijn weggelegd voor Ewan McGregor ('Obi-Wan Kenobi' en 'Fargo' ), Mary Elizabeth Winstead ('Birds of Prey' en 'Scott Pilgrim vs the World'), Beau Gadson ('The Crown'), Johnny Harris ('Great Expectations'), Leah Harvey('Foundation'), Paul Ready ('Heart of Stone'), Anastasia Hille ('The Couple Next Door'), Björn Hlynur Haraldsson ('The Witcher'), Josh Heffernan ('Becoming Elizabeth'), Fehinti Balogun ('I May Destroy You') en Alexa Goodall ('Lord of Misrule').

'A Gentleman in Moscow' is geproduceerd door Lionsgate Television in samenwerking met Paramount. Ben Vanstone ('The Last Kingdom' en 'Merlin') is uitvoerend producent en showrunner voor de serie. Ook Tom Harper ('War and Peace' en 'Peaky Blinders') zal de productie op zich nemen naast Ewan McGregor ('Obi-Wan Kenobi' en 'Fargo' ), Sharon Hughff, ('Three Pines'), Pancho Mansfield ('Yellowsjackets'), Xavier Marchand ('Mrs. Harris Goes to Paris') en de schrijver van de roman, New York Times bestsellerauteur Amor Towles. De regie van een aantal afleveringen is in handen van de BAFTA® Award-winnende regisseur en Emmy genomineerde Sam Miller ('I May Destroy You, Luther'). Andere afleveringen werden geregisseerd door Sarah O'Gorman ('The Witcher').

Vanaf 30 maart zijn alle acht afleveringen wekelijks en exclusief te zien op Streamz.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers